Båtturer till och från Ingarö

Naturhamnen_på_MunkholmenI och med att Ingarö sedan länge har varit kopplat till resten av Sverige genom vägar och broar finns det egentligen inget större behov av båtturer till Ingarö. Ändå existerar dessa och fyller en funktion. Den stora delen av den funktion som de fyller är att du får uppleva en större del av Stockholms skärgård. Här handlar det idag mer om nöjes- och turistbåtar än vad det gör gällande transport och kommunikation. Det finns dock många olika företag på just Ingarö, och närliggande öar i Värmdö kommun, som erbjuder allt från fisketurer till guidade turistresor i Stockholms skärgård.

Kanske är du den som kommer till Ingarö och vill uppleva lite mer än att bara placera dig på en plats under hela din semester eller helg. Då kan du göra ett av de populära valen att delta i en guidad båttur i Stockholms skärgård. Här kan du välja om du vill avgå från Värmdö eller om du vill bli upplockad på Ingarö. Det finns även många privatägda båtar för dig som gillar fisketurer, där det finns möjlighet att få en resa där du kan prova fiskelyckan i denna underbara miljö. I övrigt är det i stort sett bara en typ av båttur till och från Ingarö, som fortfarande fyller en funktion.

Här är det båttaxi som vi talar om. Denna typ av rörelse finns i hela Stockholms skärgård, och är något som fortfarande används för transport mellan öar. Här kanske det inte handlar så mycket om båtturer till Ingarö, men kanske är du bofast på en ö längre ut som saknar andra kommunikationer. Då fyller dessa en funktion och tar dig snabbt och säkert till och från ditt hem för eventuell proviantering. De rundturer som vi tidigare nämnde finns för bokning eller charter för alla de som känner sig intresserade av att prova på.