Fakta om Ingarö

Björkvik_Ingarö_Stockholm_archipelagoIngarö är Sveriges 16:e största ö, och ligger belägen utanför Uppsala i Stockholms län. Här har det sedan länge funnits bofasta folk och under tiden som har gått har det ökat i antal. Idag finns det cirka 10 000 människor bofasta på denna vackra ö. Enligt SCB och deras lista finns det åtta stycken tätorter på denna ö, och sex stycken småorter. De största av de orter som du hittar på Ingarö är Brunn och Fågelvikshöjden. På denna ö finns det kollektivtrafik som är relativt bra utbyggd. Ingarö ingår i Värmdö kommun och är den sydligaste delen av denna kommun.

Anledningen till att antalet bofasta på denna ö har ökat är naturligtvis dennas underbara belägenhet i Stockholms skärgård, i kombination med att dagens infrastruktur gällande bra vägar och transportmöjligheter gör det möjligt att pendla mellan Stockholm och Ingarö på ett effektivt och enkelt sätt. Denna ö fungerar även utmärkt som turistmål i Sverige, vilket gör att det även har skapats många möjligheter att driva lukrativa företag på själva ön. Här finns det bland annat många badplatser, vilka du enkelt hittar information om på många platser på nätet. För de som bor på denna ö kanske livet är precis som för alla andra på de platser där de bor, men när du kommer som besökare till denna ö blir du glad i sinnet för att det finns så vackra platser kvar i vårt land.

På Ingarö finns det fortfarande plats för några flera bofasta och ett antal fritidshus, och det kan vara en bra idé för dig som vill göra en framtida investering att köpa dig en tomt, eller ett hus på denna ö. Här kommer du definitivt att äga något som blir mer och mer unikt, och även efterfrågat i samband med att vår sköra natur hela tiden bryts ned. Låt oss värna om miljön, och bevara dessa spektakulära och underbara platser på jorden.